Ben jij op zoek naar methodes als het gaat om e-commerce marketing? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij de belangrijkste onderwerpen op dit gebied. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuzes zult gaan maken, zonder dat je hier spijt van zal krijgen. E-commerce is namelijk een belangrijk onderdeel van marketing voor de meeste bedrijven. Belangrijk is om de juiste marketingtechnieken goed toe te passen. Je wilt immers de potentiële klant naar jouw website leiden in plaats naar die van de concurrent.

Zoekmachine optimalisatie

Een van de belangrijkste onderdelen als het gaat om marketing is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is namelijk een vorm van marketing die je eenvoudig kunt toepassen. Wist jij bijvoorbeeld al dat 95 procent van de mensen die op zoek is naar een bepaald product, via Google op zoek gaat? Juist om deze reden is het goed om je als bedrijf te focussen op je ranking in Google. Scoor jij namelijk hoog in Google, dan zul je merken dat je al snel meer bezoekers krijgt en dat is natuurlijk erg fijn. Diverse onderzoeken hebben tevens aangetoond dat dit een complexe strategie is, maar dat het een hoog rendement oplevert als je zoekmachine optimalisatie goed uitvoert.

Google AdWords

Wil jij in tegenstelling tot bij zoekmachine optimalisatie direct resultaat zien? In dat geval is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van Google AdWords. Google AdWords is namelijk een perfecte methode om ervoor te zorgen dat mensen direct op je website klikken vanaf Google. Let wel op, deze vorm van e-commerce marketing kost wel geld per keer dat er op je website wordt geklikt. Het is om deze reden aan te raden om te kijken of je wel in staat bent een goede campagne neer te zetten. Onderzoeken hebben wel aangetoond dat het goed inzetten van een campagne kan zorgen voor een verdubbeling van je omzet.

Social media marketing

Tot slot is het ook goed om te benoemen dat er social media marketing is. Bij social media marketing zuil jij verschillende social media kanalen inzetten om er zo voor te zorgen dat je het beste resultaat zult neerzetten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Facebook en Instagram. Het advies is echter om hier een specialist voor in te schakelen, zodat jij jezelf kunt focussen op je core business terwijl een specialist je social websites opbouwt tot een groot succes.

 

Leave a comment