Wie de energietarieven de laatste maanden een beetje in de gaten heeft gehouden, weet als geen ander dat die tarieven al een hele tijd in de lift zitten. Of je nu op zoek bent naar een energiecontract voor particuliere of zakelijke energie; alle energieprijzen zijn flink gestegen. Door de coronacrisis en door de koude winter van vorig jaar is er een gastekort ontstaan, waardoor er minder aanbod is. Daarom betaal je nu meer voor je zakelijke energie dan bijvoorbeeld een jaar geleden. Gelukkig kun je alsnog een beetje geld besparen op je energierekening in 2022. Lees hier meer hoe je dat doet.

Onderneem altijd actie als je mag overstappen

Wist je bijvoorbeeld dat je altijd actie moet ondernemen op het moment dat dat mag? Wanneer je een zakelijk energiecontract aangaat, doe je dat voor een bepaalde tijd. De ene ondernemer kiest voor een energiecontract van één jaar terwijl de ander profiteert van de voordelen bij een contract voor zakelijke energie voor drie jaar. Waar je ook voor gaat; er komt altijd een moment dat je energiecontract bijna afloopt. In dat geval is het tijd om actie te ondernemen, omdat je opnieuw op zoek moet gaan naar een voordelig energietarief. De kans is groot dat je bij een ander energiebedrijf voordeliger uit bent. Natuurlijk kun je je huidige energieleverancier even vragen of ze een aanbieding voor je hebben; de meeste leveranciers willen hun zakelijke klanten maar wat graag houden. Wat je ook gaat doen; het is belangrijk om in ieder geval íets te doen. Niks doen leidt tot stille verlenging van je huidige energiecontract wat betekent dat je gegarandeerd te veel betaalt.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp afneemt of wanneer je moet gaan voor een grootzakelijk energiecontract: het loont altijd om te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Dat hoef je tegenwoordig gelukkig niet zelf te doen. Online vind je een handige zakelijke energievergelijker waarmee je vandaag nog kunt beginnen. Zo’n vergelijker is een tool die voor jou snel en efficiënt op zoek gaat naar een aantal zakelijke energiecontracten dat bij jouw bedrijf past. Vervolgens kies je zelf een contract waarvan je denkt dat het een match is. Het is goed om te weten dat een zakelijke energievergelijker onafhankelijk is. Dat houdt in dat je nergens voor hoeft te betalen én dat je het complete aanbod van dat moment te zien krijgt. Dat is prettig, want op die manier hoef je niet verder te zoeken. Je weet binnen enkele seconden waar je het meest goedkope zakelijke energiecontract voor jouw jaarlijkse verbruik kunt krijgen.

Wees de tijd vooruit en investeer in zonnepanelen

Wat je tot slot kunt doen in 2022 is investeren in zakelijke zonnepanelen voor je onderneming. Hier profiteer je weliswaar nog niet dit jaar van, maar wel over enkele jaren. Een investering in zonnepanelen heb je namelijk over het algemeen binnen acht tot tien jaar terugverdiend; dit is afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je hebt en wat je verbruik is. Na die tijd maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis groene energie die je zelf hebt opgewekt uit de zon. Er zijn veel ondernemers die de laatste tijd overstappen op zonnepanelen, juist omdat de energietarieven zo stijgen. Met je eigen energieproductie ben je niet meer afhankelijk van de grillen van de energiemarkt en weet je altijd waar je aan toe bent. Natuurlijk houdt dit wel in dat je dit jaar een flinke investering moet maken; helaas zijn zonnepanelen niet goedkoop. Onthoud echter dat je er vervolgens heel lang van kunt genieten én dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu en je hebt toch een fijne oplossing voor het geld besparen op je zakelijke energie.

Leave a comment