Veel mensen zijn vandaag de dag op zoek naar een geschikte manier om hun geld te investeren. Je geld investeren is altijd slim om te doen. Zo creëer je een financiële buffer voor een later moment in je leven dat je deze hard nodig hebt. Wel zitten er aan de meeste opties flink wat risico’s verbonden. In deze blogpost lees je over een populaire manier die juist zeer weinig risico met zich meebrengt. Ben jij benieuwd waar het over gaat? Lees dan snel verder!

Hier kun je in investeren zonder te veel risico te nemen

Misschien heb je er al wel eens van gehoord; het investeren in goud of zilver. Voorheen werd hier zeer veel reclame over gemaakt. De laatste tijd hoor je vaker berichten over digitale valuta’s. Toch is het investeren in goud en zilver nog altijd populair. Deze optie staat dan ook nog altijd in de top 5 van investeringsmogelijkheden waar mensen graag voor kiezen.

De vele voordelen

Waarom investeren mensen nog steeds graag in zilver of goud? Allereerst is deze optie zeer toegankelijk. Goud en zilver zijn relatief makkelijk te verkrijgen. Je kunt het overal aanschaffen, in fysieke winkels of in webshops. Daarnaast blijven deze grondstoffen, vooral goud, erg schaars en hierdoor zullen ze altijd veel waard blijven. De koersen van goud en zilver zijn de laatste jaren vaak gestegen. Dit geeft investeerders de hoop om hun geld flink te kunnen vermeerderen. Ook kun je in goud en zilver investeren vanaf een laag bedrag. Dit maakt deze optie ook ideaal voor beginnende investeerders.

Goud en zilver kopen

Eerst moet je bedenken of je liever wilt investeren in goud of in zilver. Zilver is minder schaars dan goud en hierdoor ook minder waard. Maar, hierdoor ligt de prijs ook een stuk lager. Wanneer je een kleiner budget hebt, kun je dus misschien gaan voor zilver. Let wel op de BTW waar je mee te maken krijgt. Goud daarentegen is BTW vrij. Wel liggen de prijzen voor de aanschaf van een goudbaar of gouden munten een stuk hoger.

Ben jij er al uit of je goudstaven kopen wilt of juist liever wilt gaan voor een zilverbaar? Dan kun je deze online bestellen of ga naar een winkel die aan de inkoop oud goud doet. Let er wel op dat je dit bij betrouwbare shops doet. Dit goud is voorzien van een wereldwijd erkend keurmerk. Ook bevat veel goud een certificaat van echtheid. Heb jij alleen een keurmerk? Geen zorgen, ook dit officiële keurmerk laat zien dat je product echt is. 

Leave a comment