Kijken we naar het bedrijfsleven in Nederland dan zien we dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om groen te ondernemen. Een groene bedrijfsvoering zorgt er onder andere voor dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu en zo een betere wereld. Wat daarnaast prettig is, is dat het je ook nog eens een extra zakelijk zakcentje op kan leveren. Stap je bijvoorbeeld over op zonnepanelen? Dan profiteer je van een duurzame toepassing om je eigen gratis energie zakelijk op te wekken. Goed voor de wereld en goed voor je portemonnee. In dit artikel lees je meer over groen ondernemen en hoe je daarmee kunt beginnen.

Stap over op een groen energiecontract voor je bedrijf

Het maakt niet uit of je zakelijke energie zzp nodig hebt of wanneer je op zoek bent naar een contract voor een grootzakelijk energieverbruik; in alle gevallen is het met oog op duurzaam ondernemen aan te raden om te gaan voor een groen energiecontract. Steeds meer ondernemers stappen over op groene stroom. Met een goede reden: groene stroom is veel beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen stroom zijn opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij; een schadelijk gas. Kijken we naar de productie van groene stroom dan is de uitstoot van CO2 al veel kleiner. Wat daarnaast goed is om te weten, is dat groene stroom uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. Zo komt groene energie uit de zon, het water en de wind. Dit zijn bronnen die nooit op kunnen gaan; in tegenstelling tot de bronnen die worden uitgeput bij grijze energie. Grijze stroom wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals steenkool. Die zijn helaas niet oneindig.

Je eigen groene stroom opwekken met zakelijke zonnepanelen

In het geval van groene energie kun je ook nog net een stapje verder gaan. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je eigen verantwoorde stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen? Wanneer je op straat om je heen kijkt, is de kans groot dat je wel ergens zonnepanelen op een dak ziet liggen. Zowel consumenten als ondernemers kiezen er vandaag de dag vaker voor dan enkele jaren geleden om hun eigen energie op te wekken. Er is een groot aantal voordelen te ontdekken aan zonnepanelen. Zo ben je bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van de energiemarkt. Stijgen de energieprijzen dan merk je daar niets van, omdat je je eigen stroom opwekt. Daarnaast profiteer je uiteindelijk van gratis energie wanneer je de investering eruit hebt. Gemiddeld is dat na acht tot tien jaar. Onthoud dat zonnepanelen ongeveer 20 tot 25 jaar mee kunnen en je hebt een hele aantrekkelijke deal gemaakt.

Maak gebruik van tweedehands en refurbished apparatuur

Tot slot kun je nog andere groene afwegingen maken binnen je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld nieuwe meubels nodig, zoals tafels, stoelen en kasten? Neem dan eens een kijkje tussen het tweedehands aanbod kantoormeubilair. Tegenwoordig zijn er heel veel aanbieders van tweedehands meubels voor kantoor. Je hoeft niet bang te zijn dat dit oude meuk is – veel van dat meubilair is amper gebruikt. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om refurbished apparatuur aan te schaffen in plaats van nieuwe apparaten. Refurbished apparaten zijn tweedehands apparaten zoals laptops, smartphones en tablets die volledig zijn nagekeken en waar nodig gerepareerd zijn. Op die manier scoor je een apparaat dat zo goed als nieuw is. Dat is ideaal, want zo verklein je de afvalberg en ben je groen bezig. Wat hierbij ook prettig is, is dat je minder geld kwijt bent. Refurbished apparatuur is namelijk goedkoper dan nieuwe apparaten, terwijl je wel gewoon gebruik maakt van goede randvoorwaarden zoals garantie en een bedenktijd.

Leave a comment