Als je ouder wordt, moet je vaak een bril dragen. Maar hoe doe je dat? Kies ten eerste voor een goed passende bril die speciaal ontworpen is voor jouw gezichtsvorm. Vergeet ook niet om een passend montuur te kiezen. Maar bovenal moet de bril stijlvol, elegant en comfortabel zijn. In dit artikel vind je nog veel meer handige tips voor een bril heren.

Waarom brillen belangrijk zijn

We leven in een wereld vol brillen. Maar die zitten niet allemaal even goed. Dat is jammer, vooral wanneer contactlenzen ook geen optie zijn. Dit terwijl bril heren tegenwoordig zo trendy en mooi kunnen zijn. Minstens zo belangrijk is dat je een goed montuur kiest. Laat je daarover informeren door professionals. Brilmonturen zijn niet altijd even goedkoop, maar uiteindelijk betaalt kwaliteit zich wel uit. En dat is belangrijk, want door goede kwaliteit gaan brillen extra lang mee.

Er bestaat niet één perfect model

Een goed passend montuur is net zo belangrijk als het juiste soort bril. Je gaat er letterlijk beter door zien én wanneer je in de spiegel kijkt zie je meteen hoe mooi je er uit ziet. Bij het kiezen van brillen komt echter veel kijken. Feit is dat er geen één perfecte bril bestaat. Het is echt heel persoonlijk. Schroom niet om de hulp van een professional in te schakelen. Men weet veel af van brillen en ze hebben al heel veel brildragende heren voorbij zien komen. Ze vertellen je graag wat een goede maat band is en welke bril jouw echt comfort geeft. En natuurlijk moet je er goed mee kunnen zien. Dat spreekt voor zich. Soms kun je zelfs korting krijgen, omdat de professionals weten wat je wil.

Tip: draag een bril niet altijd

Heb je een bril gekocht en ben je er blij mee? Heel fijn! Ook na het aanschaffen moet je met een aantal zaken rekening houden. Combineer een bril bijvoorbeeld met passende kleding voor een hippe look. Natuurlijk kan dit niet altijd, maar het is best leuk om te combineren. En, heel belangrijk, draag een bril bijvoorbeeld niet de hele tijd. Soms is het goed voor je ogen om het even af te zetten. Ontspan af en toe zonder bril, zodat je ogen wat rust krijgen. En draag vooral geen bril wanneer je naar bed gaat. Dan is het juist tijd om uit te rusten. Bovendien zorgt slapen met een bril voor lelijke afdrukken in je gezicht. Hoe blij je er ook mee bent: zet hem af en toe even af en rust lekker uit.

Leave a comment