Is jouw transport- en opslagbedrijf de laatste tijd flink gegroeid? Gefeliciteerd! Daar heb je hard voor moeten werken. Groei van je bedrijf is echter niet alleen maar geweldig. Je zult dan ook nieuwe investeringen moeten doen. Een nieuw laad- en losplatform voor de vrachtwagens, bijvoorbeeld of een nieuwe, grotere magazijnruimte. Ook moet je ervoor zorgen dat al deze vrachtwagens snel en veilig geladen en gelost kunnen worden en dat de spullen goed kunnen worden opgeslagen. Een nieuwe heftruck lijkt dan de enige oplossing. Maar wat nu als je gaat voor een heftruck occasion? Deze heftruck occasion is een stuk minder duur in de aanschaf, maar kan heel goed nog jarenlang mee.

Waar vind ik een heftruck occasion?

Een heftruck occasion staat, over het algemeen, niet zomaar langs de kant van de weg met een bordje erbij. Je zult dus iets meer moeten zoeken. Toch hoef je niet al te veel moeite te doen. Je kunt voor een heftruck occasion prima online terecht. Een heftruck occasion vind je dus gewoon online. Je kunt in het keuzemenu precies aangeven naar wat voor heftruck occasion je precies op zoek bent. Of je nu gaat voor een elektrisch model of een model op diesel, een heftruck met extra lange lepels of met een spies voor het afrollen van kabels, je vindt het allemaal online.

Wat als ik niet op zoek ben naar een heftruck maar er juist een te koop heb?

Wanneer je, bijvoorbeeld doordat je stopt met je bedrijf, een heftruck over hebt, dan kun je deze via een advertentie op dezelfde site verkopen. Je kunt heel gemakkelijk een foto en allerlei informatie over de heftruck uploaden. Je kunt, wanneer je meer machinerie te koop hebt, een abonnement afsluiten, maar je kunt hier ook eenmalig terecht. Zo krijg je toch nog geld voor je gebruikte heftruck.

Er zijn verschillende soorten heftrucks

Zo is er de meeneemheftruck die je gemakkelijk op een trailer kunt laden. Er zijn speciale heftrucks voor binnen, op elektrische aandrijving en voor buiten, aangedreven door een dieselmotor. Een ruwterreinheftruck kan net de oplossing zijn voor jouw bedrijf. Deze heftruck kenmerkt zich door grote banden met een grof profiel. Ook een smalle gang heftruck kan net zijn waar je naar op zoek bent. Deze heftrucks zijn wat smaller en kunnen prima uit de voeten in een magazijn. Een zijlader heftruck is dan weer ideaal voor extra zwaar tilwerk, tot wel 15 ton! Ook zijn er heftrucks die zowel voor- als achteruit als zijwaarts kunnen rijden. Deze zijn ideaal in magazijnen.

Leave a comment