Als je binnenkort een bedrijf gaat oprichten en daarvoor een bestelwagen nodig hebt, dan moet je natuurlijk wel een bestelwagen aanschaffen. Wat het vervelende daarvan is, is dat het aanschaffen van een bestelwagen bakken met geld kan kosten. Een gemiddelde bestelwagen kan al snel enkele tienduizenden euro’s kosten en niet iedere startende ondernemer heeft dat bedrag op de bankrekening staan. Gelukkig wilt dat niet zeggen dat het niet mogelijk is om aan een bestelwagen te komen, want je kunt er ook voor kiezen om een bestelwagen te financieren. Je vind daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Kies voor het leasen van een bestelwagen

De meeste ondernemers die een bestelwagen nodig hebben, maar niet het bedrag hebben om een bestelwagen aan te schaffen, kiezen er vaak voor om een bestelwagen te leasen. Dat heeft ermee te maken dat het leasen van een bestelwagen er goedkoop kan zijn, maar ook veel voordelen te bieden heeft. Het leasen van een bestelwagen zorgt er namelijk voor dat je altijd een bestelwagen tot je beschikking zult hebben. Moet de motor van de geleasede Mercedes Sprinter bijvoorbeeld vervangen worden? Dan krijg je altijd een nieuwe Mercedes Sprinter van je leasemaatschappij. 

 

Een lening aanvragen

Er zijn ook veel ondernemers die het leasen van een bestelwagen niet altijd een goed idee vinden. Dat kan ermee te maken hebben dat de onderneming de bestelwagen nooit zal bezitten en er eigenlijk ook geen waarde in de onderneming zit. Een van de andere keuzes die je dan hebt, is het aanschaffen van een Renault Traffic met een lening. Je kunt een lening aanvragen bij de bank of een andere kredietverstrekker. Je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je een lening gaat aanvragen, je vastzit aan een betalingsverplichting. Hierdoor is het mogelijk dat je bedrijf in de financiële problemen kan komen te zitten als je de betalingen niet kan voldoen. 

 

Tweedehands is ook een optie

Mocht je het niet belangrijk vinden dat de bestelwagen nieuw is en ook niet vast willen zitten aan vervelende contracten, dan zou je er ook altijd voor kunnen kiezen om een tweedehands bestelwagen aan te schaffen. Je kunt hierdoor duizenden euro’s besparen, maar je moet er wel rekening mee houden dat er geen BTW is die je terug kunt vragen. Je kunt de aanschafprijs van de bestelwagen wel aftrekken van de winst en dat is natuurlijk wel fijn!

Leave a comment