Ben jij op zoek naar informatie als het gaat om het leasen van een auto? In dat geval is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we in dit artikel het leasen van een auto centraal stellen. Hierdoor heb je een goed beeld van de mogelijkheden en weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan. Het zou immers zonde zijn als je de verkeerde lease constructie kiest die niet bij jouw persoonlijke wensen past. Om deze reden is het goed om altijd dit artikel goed door te nemen.

Kiezen voor operational lease

Een van de populairste vormen als het gaat om leasen is operational lease. De reden is dat bij operational lease je een auto huurt die in eigendom blijft van de leasemaatschappij. De leasemaatschappij zorgt hiervoor voor onderhoud, wegenbelasting en andere bijkomende kosten zoals eventuele schadevergoeding. Dit is natuurlijk erg prettig, want hierdoor heb jij als ondernemer geen omkijken naar de auto. Het enige wat je zelf hoeft te betalen is brandstof waardoor je voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik kunt maken van een auto. Het nadeel is wel dat je maandelijks een bijdrage betaald waarbij de auto nooit jouw eigendom zal worden. Echter, is het voor ondernemers zeer interessant.

Financial lease als alternatief

Wil jij dat de auto na het einde van een lease looptijd van jouw wordt? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van financial lease. Bij auto leasen via financial lease zul je namelijk maandelijks een bedrag betalen voor de auto. Echter, dien je bij deze vorm van leasen ook bijkomende kosten te maken. Zo dien je bij financial lease zelf je maandelijkse wegenbelasting en onderhoud te betalen. Dit is natuurlijk niet prettig, maar het grote voordeel is wel dat de auto die je leaset op het einde van de looptijd jouw eigendom wordt. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken.

Tot slot, short lease

Als je een auto voor een korte periode wilt leasen is het mogelijk om dit te doen via short lease. Via short lease kun je voor een periode van bijvoorbeeld zes maanden een nieuwe auto leasen. Let op, de auto wordt niet jouw eigendom en je betaald over het algemeen een hogere maandelijkse bijdrage. Om deze reden is het goed om te kijken of dit wel een geschikte keuze is die past bij jouw persoonlijke wensen.

Leave a comment