Wanneer je een nieuw huis wilt kopen of je hypotheek wilt oversluiten moet je je voorbereidingen treffen. Je moet niet alleen op de hoogte zijn van de actuele hypotheekrente, je moet ook je maximale hypotheek berekenen. Je maximale hypotheek berekenen kun je gewoon online doen. Hou er wel rekening mee dat je je maximale hypotheek pas écht goed kunt berekenen als je alle factoren goed invult. Je maximale hypotheek berekenen via de site geeft je, voor nu, een indicatie. Je zult nog een afspraak moeten maken met een specialist op het gebied van hypotheken om de exacte hoogte van je hypotheek te bepalen. Die is van meer factoren afhankelijk, ook bijvoorbeeld van de schulden die je hebt.

Je maximale hypotheek berekenen kan je op weg helpen

Het is altijd verstandig om goed te informeren naar je mogelijkheden. Het is ook weer niet zo dat je perse het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen moet lenen. Je kunt gaan tot een bepaald bedrag, maar jij bepaalt altijd nog hoeveel jij wilt gaan lenen. Het aangaan van een hypotheek is een grote verantwoordelijkheid. Je zit er een heel aantal jaren aan vast en je zult je hypotheek waarschijnlijk ook gedurende je leven een keer moeten oversluiten. Om te voorkomen dat je in de problemen komt, is het niet verstandig om tot het maximum te gaan. Je wilt immers ook nog lekker kunnen leven!

Hypotheekrente is een factor

Wanneer je een hypotheek aangaat leen je niet alleen dat bedrag. Je moet ook de rente over deze lening gaan betalen. En dat kan flink in de papieren lopen. Er zijn verschillende hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor 10 jaar rentevast, 20 jaar rentevast, 30 jaar rentevast of een variabele rente. Kies je voor 30 jaar rentevast, dan weet je in ieder geval de komende 30 jaar hoeveel je per maand moet betalen aan je hypotheekverstrekker.

Ook eigen geld telt mee in de hypotheek

Of je nu een flink bedrag bij elkaar hebt gespaard of dat je een schuld hebt opgebouwd, dat maakt toch een flink verschil. Zowel je spaargeld als je schulden worden meegenomen in de berekening van de hypotheek die je kunt aanvragen. Heb je flinke schulden? Dan is het wel verstandig om deze op te lossen voor je een hypotheek aanvraagt. Je eigen geld kun je gebruiken om de maandelijkse lasten iets te verlagen. Ook kun je dit geld gebruiken om verbeteringen aan te brengen aan je nieuwe huis.

Leave a comment