Een horeca locatie heeft natuurlijk onwijs veel eten en drinken dat gekoeld bewaard moet worden. Je hebt een horeca koelkast nodig om al je waren goed te kunnen opslaan. Het is best een klus om een geschikte koelkast voor in de horeca uit te zoeken. Je wilt natuurlijk wel de juiste investering maken, omdat een horeca koelkast best een flink bedrag kan kosten.

Waar moet je op letten bij een horeca koelkast?

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat je een horeca koelkast zoekt die gewoon goed koelt. De moderne wereld is nog altijd aan het ontwikkelen en dat betekent dat je steeds meer koelkasten hebt met verschillende functies. Tegenwoordig heb je namelijk hele handige ontwikkelingen die het gebruik van koelkasten makkelijker maken. Bovendien wil je ook een koelkast die zuinig is in gebruik.

Het uiterlijk van de koelkast

Je wilt voldoende opslag in je koelkast om zoveel mogelijk spullen te kunnen opslaan. Het is misschien voor de handliggend, maar een horeca koelkast moet natuurlijk wel voldoende rekken bevatten. Het liefste wil je dat deze rekken verstelbaar zijn zodat je op elk moment alles efficiënt kan opbergen. De etenswaren voor de horeca komen in grotere verpakkingen en vragen daarom ook meer ruimte. Je zal het misschien niet denken, maar ook aan de deuren van een koelkast zitten een hoop beslissingen vast. Zo heb je bijvoorbeeld glazen deuren dit is ontzettend handig om direct te kunnen zien wat je aan voorraad hebt. Tegelijkertijd heb je ook koelkasten met enkele deuren, maar ook koelkasten met dubbele deuren. Wil je een grote koelkast voor je horecagelegenheid, dan zijn dubbele deuren onwijs handig. Je kunt dan bij hetgeen wat je nodig hebt, zonder dat je de hele koelkast hoeft te openen.

Het verbruik van de koelkast

De kosten die je maakt als bedrijf kunnen erg snel oplopen. Het is dus verstandig om goed uit te zoeken op welke fronten jouw bedrijf geld kan besparen. Producten zoals koelkasten vragen stroom, maar de ene koelkast is zuiniger dan de ander. Tegenwoordig worden koelkasten namelijk ingedeeld in energieklasse. Op die manier weet je precies welke koelkast het voordeligste is voor jouw bedrijf. Het kan hierbij voordeliger zijn om voor een net wat duurdere koelkast te kiezen met een betere energieklasse. Zo betaal je namelijk over de jaren heen minder stroom.

Leave a comment