Wil jij een auto leasen voor zakelijk gebruik, maar wel maar voor een korte periode? Dan kun je gaan voor shortlease zakelijk. Shortlease zakelijk is namelijk een overeenkomst die je aangaat voor een korte periode. Die periode kan vaak al vanaf één maand zijn. Bij een shortlease zakelijk contract heb je vaak de keuze uit veel verschillende auto’s. Zo kun je altijd een auto kiezen die perfect is voor jouw medewerkers en die bij de werkzaamheden passen.

Waarom shortlease?

Als je bijvoorbeeld voor een korte periode een auto nodig hebt voor één van je medewerkers, is het handig om een shortlease contract aan te gaan. Zo kun je genieten van een leasecontract dat gecombineerd wordt met alle positieve kanten van een huurcontract. Heb je voor een langere tijd een auto nodig? Dan kun je natuurlijk ook voor een lange tijd een auto leasen. Bespreek met het bedrijf waar jij de auto wil leasen wat mogelijk is en voor hoelang je de auto wil leasen. Dit kan ook voor onbepaalde tijd.

Shortlease privé

Geen auto leasen voor zakelijk gebruik, maar voor privégebruik? Dat kan ook! Maak dan gebruik van shortlease privé. Heb je bijvoorbeeld een auto nodig voor een paar weken omdat je op vakantie gaat of voor ander privégebruik, maar wil je er geen aanschaffen? Dan is shortlease privé de perfecte oplossing. Je bespreekt zelf met het bedrijf hoelang je de auto wil leasen. Dit kan overigens ook voor een langere periode, want soms is een auto leasen voordeliger dan een auto kopen, maar zeker voor korte periodes is shortlease privé aan te raden.

Leasen of kopen?

Als je niet goed weet of je een auto wil kopen of leasen, kan je altijd contact opnemen met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Laat je goed informeren in welke situatie jij voordeliger uit bent. Als je van tevoren bijvoorbeeld weet dat je de auto maar een jaar gaat gebruiken, is het wellicht voordeliger om de auto te leasen. Er komen namelijk andere kosten bij kijken als je een auto least dan als je een auto koopt, maar het ligt absoluut aan de situatie wanneer je voordeliger uit bent. Als je gewoon een auto voor een langere tijd wilt aanschaffen is het vaak beter om die te kopen. Een auto kun je namelijk ook altijd weer verkopen. 

Leave a comment