Wat is linkbuilding en hoe krijg je dat voor elkaar? Met linkbuilding zorg je ervoor dat je backlinks op externe websites plaatst om zo meer verkeer te krijgen naar je eigen website. Je zorgt er op die manier voor dat jouw website als meer relevant wordt gezien door Google en dus een hogere indexatie krijgt in de zoekmachines. Je kunt er op die manier voor zorgen dat je hoger komt in Google op bepaalde zoekwoorden. Ben je glazenwasser in Zoetermeer? Dan wil je dat mensen in Zoetermeer jou vinden om hun ramen te laten wassen. Sta je als eerste in Google als mensen zoeken op "glazenwasser Zoetermeer"? Dan heb je een grotere kans dat mensen jou benaderen. Linkbuilding door middel van backlinks zorgt er zo voor dat je meer geld kunt verdienen.

Hoe krijg je meer backlinks op externe websites?

Dit kun je op verschillende manieren regelen. Zo kun je je, met je website, aanmelden op verschillende websites van bedrijvengidsen. Deze backlinks werken wel, maar tellen niet heel zwaar voor Google, omdat je deze zelf kunt regelen. Een betere optie is het dan om andere websites te benaderen om een linkje naar jouw website te plaatsen in relevante content. Het probleem is dan wel dat website eigenaars zelf goed op de hoogte zijn van de waarde van deze backlinks en dat je er soms (flink) voor moet betalen.

Je kunt de linkjes naar jouw website ook verdienen

Schrijf een heel goed artikel over een actueel onderwerp en zorg ervoor dat andere website eigenaren naar jouw artikel linken. Google wil het liefst dat alle backlinks worden verdiend, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Zo moet je wel de capaciteit hebben om een inhoudelijk goed stuk te schrijven. De beste en meest gebruikte manier om aan linkbuilding te doen is het inzetten van een linkbuilding-bureau. Zij zorgen ervoor dat backlinks naar jouw website in een relevant artikel worden geplaatst op relevante website. Dat kost wel wat geld en tijd. Het is niet zo dat je binnen een week de resultaten zult zien in Google.

Wat is er nog meer van belang?

Het draait dus allemaal om relevantie. Relevante artikelen op relevante websites. Maar waar moeten die artikelen over gaan. In het geval van een glazenwasser in Zoetermeer kun je het zoekwoord "glazenwasser Zoetermeer" gebruiken, maar je kunt daar ook "glazenwasser Nootdorp", "glazenwasser appartement" en meer relevante zoekwoorden op toepassen. Hiervoor is het van belang dat je een zoekwoordenonderzoek laat doen door het linkbuilding-bureau.

Leave a comment