Heb je wekelijks veel bedrijfsafval? Wanneer dit het geval is is is het belangrijk dat je hier een goede oplossing voor hebt. Je kunt namelijk alle kanten op met bedrijfsafval. Wil en kan je het afval hergebruiken? Wil je er dagelijks vanaf of juist wekelijks? Je kunt alle kanten op. Echter is het wel belangrijk dat je de juiste manier vindt voor jezelf. In sommige gemeentes kun je het afval op laten halen door de gemeente zelf. Dit hangt echter wel af van het soort afval wat je precies hebt. 

 

Wanneer de bedrijfsafvalstoffen lijken op huishoudelijk afval betekent dit dat de gemeente het gewoon kan komen ophalen. Hier bespaar je uiteraard kosten mee en het is gemakkelijk, dus dit is voor ondernemers vaak de eerste mogelijkheid om gebruik van te maken. Er zijn in Nederland een paar grote partijen die bedrijven uit de brand kunnen helpen met bedrijfsafval. Een van deze grote bedrijven is gp groot. Dit is een bedrijf dat vrijwel alle bedrijven door heel Nederland kan helpen met het oplossen van het bedrijfsafval probleem. Zo kunnen ze elke dag of een aantal keer per week langs komen om zo het bedrijfsafval op te halen. Wanneer je hier gebruik van maakt weet je zeker dat het bedrijfsafval nooit in je bedrijf blijft hangen maar het opgehaald wordt. 

Veel verschillende regels 

Als je als bedrijf zijnde bedrijfsafval heb moet je de bedrijfsafval scheiden. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen. Ook kun je er voor kiezen om een contract af te sluiten met de gemeente zodat ze dit kunnen komen doen. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf zoals bp groot in te schakelen. Particuliere organisaties mag je altijd inschakelen mits het een erkende inzamelaar is. Doordat je als bedrijf de bedrijfsafval scheidt betekent dit dat je kosten zal besparen. Zo hoef je geen kosten te betalen bij bijvoorbeeld plastic. De kosten van het inzamelen van het bedrijfsafval ligt volledig bij de inzamelaar zelf. Je kunt dus zelf het bedrijf uit zoeken die jou zal gaan helpen bij het bedrijfsafval. Het kan ook goed zijn om duidelijke afspraken te maken met een externe organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat je een aantal vaste dagen per week hebt waarop het afval opgehaald zal gaan worden. Op deze manier weet je als bedrijf waar je aan toe bent en zo weet degene die het afval inzamelt dit ook.

 

Leave a comment